De trainer

Adminiles.

De eenvoudige cursus boekhouden is ontwikkeld door Adminiles, een administratiekantoor gespecialiseerd in ZZP’ers, freelancers en VOF. Mede-eigenaar Paul Kloek geeft al meer dan 10 jaar een classicale cursus boekhouden aan (startende) ondernemers. In “Jip en Janneketaal” wordt alles behandeld, wat van belang is voor de financiële administratie van een kleine ondernemer.

Paul Kloek

Rond 1980 was ik tien jaar ondernemer in de horeca.
Ik merkte toen wat een last de boekhouding kan zijn voor een zelfstandige. Na gedane arbeid was mijn administratie de absolute sluitpost. Na mijn verhuizing naar Drenthe in 1997 liet ik mij omscholen tot boekhouder (!).
Daarna verzorgde ik 10 jaar lang de administratie voor kleine bedrijven. In de praktijk bleek mij, dat veel kleine zelfstandigen het administreren bepaald niet in het bloed zit.

Er is duidelijk behoefte aan een eenvoudige, laagdrempelige cursus, die de kleine ondernemer op weg helpt met de boekhouding. Daarom besloot ik eind 2007 de handschoen op te pakken. Ik schreef een laagdrempelige praktische administratiecursus voor kleine ondernemers.